VOEL JE THUIS IN JE TUIN,
GENIET EN LAAT ONS HET WERK DOEN!

BEPLANTING

Bij het (opnieuw) aanleggen van je tuin is het opstellen van een beplantingsplan geen overbodige luxe. Met een goed doordacht beplantingsplan verbeter je de uitstraling van je tuin en kun je maximaal genieten van het gezonde buitenleven.

Beplantingsplannen zijn er voor alle soorten tuinen. Zo kan je met de juiste beplanting jouw buitenleven beïnvloeden. Wat dat je van planten die vlinders aantrekken zodat jekan genieten van deze prachtige beetjes in je tuin. Of beplanting met veel bloemen die bijen fijn vinden en zo in jouw tuin hun werk komen doen. Of een 4 seizoenen beplanting zodat je hel hele jaar door een mooie volle tuin hebt. Jouw wensen werken wij uit tot een perfect beplantingsplan.

DE LIGGING VAN DE TUIN

Welke planten en struiken je het beste kunt kiezen is sterk afhankelijk van de ligging van je tuin. Krijgt je tuin van ’s morgens tot ’s avonds zon, ligt hij in de schaduw of krijgt hij halfschaduw? Wij houden bij het bel=plantingsplan rekening met hun bloeitijd, hun meest ideale standplaats en hun beste snoeitijd. En natuurlijk ook met hoeveel tijd jij kwijt wilt zijn aan het onderhouden van de tuin. Want een mooie bloeiende tuin heeft wel onderhoud nodig.

MOOIE KLEURCOMBINATIES VOOR DE BORDERS

Borders passen thuis in iedere tuin en zijn dan ook erg populair. Bij het opstellen van een beplantingsplan houden we met enkele belangrijke factoren rekening. Een beplantingsplan voor een smalle border ziet er nu eenmaal anders uit dan een voor een grote border. Bij het ontwerp van een border kiezen we voor de juiste kleurencombinaties, de sterkste planten en een zo lang mogelijke bloeiperiode. Zo geniet je maximaal van je border. Bij het maken van het beplantingsplan kun je kiezen voor bloemen en planten van dezelfde kleur, van dezelfde plantengroepen of voor dezelfde planten. Alles hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en deze bespreken we samen.

EEN GOED AANGELEGDE BORDER ‘LEEFT’

Een mooi aangelegde border leeft door regelmatig planten te verwijderen en er nieuwe te plaatsen. In een border horen zowel bloembollen als vaste planten, struiken, kruiden, rozen en eenjarige zomerbloemen thuis.

Heb je niet veel tijd om in je tuin te werken? Dan kiezen we voor vaste planten met een stevige groei. Gaat je voorkeur uit naar een border met een natuurlijke uitstraling? Dan plaatsen we siergrassen tussen je vaste planten.

AANLEG WERKZAAMHEDEN

Welke tuinaanleg werkzaamheden wij verrichten is natuurlijk afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Veel voorkomende werken zijn:

• Oude tuin leeghalen
• Grond bewerken
• Bestrating leggen
• Houtwerk monteren
• Vijver of fontein aanleggen
• Gras zaaien of graszoden leggen
• Planten, struiken, bomen en bloemen aanleggen

laatste-project-walstra

Onderhoudsvrije tuin aanleg

Deze tuin in Almere is helemaal vernieuwd en omgetoverd tot een onderhoudsvrije tuin waar de bewoners nog heel lang van kunnen genieten!

Lees meer >

HOVENIERSWERKZAAMHEDEN OP EEN RIJTJE;

Tuinontwerp

Tuinaanleg

Tuinonderhoud

Beplanting

Pergola’s

Veranda’s

Vlonders

Schuttingen

Terrassen

Opritten

Tuinpaden

Beschoeiingen

Tuinverlichting

Tuinhuisjes

Vijvers

Kunstgras

ANDEREN GINGEN U VOOR:

Normaal geef ik niet zo snel een referentie en al helemaal geen 10 maar voor Walstra Tuin en Onderhoud maak ik graag een uitzondering. In verhouding tot andere offertes waren Walstra tuin en Onderhoud ver uit de meest aantrekkelijkste en ze hebben ook nog eens super goed werk geleverd. Peter is heel relaxt en erg flexibel. Ik ben een tevreden klant en zou Walstra Tuin en Onderhoud absoluut aanraden.
Ik kan niet wachten om van mijn mooie terrasjes te gaan genieten!
Bedankt Peter!

 

Shirley

 

De uitvoering van het aanleggen van het kunstgras bleek lastiger dan op voorhand gedacht. We hebben kunstgras hergebruikt, maar het was beschikbaar in onhandelbare grote rollen, en niet alles was recht afgesneden... dus daar moest nog een hoop aan gebeuren. Voor Peter en z'n mannen een hele klus, maar het ligt er strak in en wordt inmiddels volop gebruikt. Een mooi project!

 

Albert Smand

De schutting is erg mooi geworden. Nog best een lastige klus, omdat hij tegen een bestaande (scheve) erfafscheiding moest worden geplaatst.

Peter en Erno hebben 'm keurig netjes afgewerkt. De planken in de hoek zijn netjes in verstek gezaagd zodat het esthetisch er goed uit ziet. Kost een hoop tijd, maar dan heb je ook wat. De buitenlampen maken het geheel netjes af.

Kortom, op naar de volgende klus met Peter en Erno.

Tevreden klant